Meniu


cauta doar in
 PureAquaFilter
Vizitatori in ultimele treizeci de minute: 03
 click tracking

 

Bookmark and Share

Izvorul de apă plată la îndemână!


Instructiuni de utilizare

-pentru filtru
de apa multistadic tip M4-
 

   1. Parametrii de functionare ai filtrului:
               - presiunea apei de alimentare 0,5 - 3 atmosfere;
               -
debit initial la 2 atmosfere > 1,5 litri / minut.

 

  2. Efectuarea procesului de spalare a elementului ceramic al filtrului:

         Numai la prima utilizare la achizitionarea filtrului si la schimbarea elementului ceramic, se vor executa succesiv urmatoarele operatiuni pentru efectuarea procesului de spalare a elementului ceramic al filtrului:

»      se desurubeaza filtrul cu ajutorul cheii de plastic din pachet:

      indepartati suportul de plastic si lebada Fig.A;

      se tine capacul albastru de plastic cu mana stanga, iar cu mana dreapta se tine cheia de plastic si se desurubeaza paharul alb al filtrului spre partea stanga a dumneavoastra [(desurubarea se face spre stanga pe partea dinspre dumneavoastra - Fig. B) – este exact acelasi sens de desurubare ca si al unei sticle de plastic];

»      se va umple cu apa paharul alb dupa care filtrul se monteaza la loc cu ajutorul cheii de plastic strangand putin astfel incat sa se realizeze etanseizarea capacului cu paharul;

»      filtrul se racordeaza la reteaua de apa respectad sensul sagetilor desenate pe partea superioara a capacului albastru al filtrului;

         sageata orientata spre interiorul filtrului, indica punctul de alimentare cu apa de la retea punctul de admisie (Fig. A);

         sageata orientata spre exteriorul filtrului, indica punctul prin care iese apa purificata punctul de colectare (Fig. A);

»      odata terminate operatiunile de mai sus,  la inceput se va deschide progresiv robinetul de apa al bateriei ,apoi si se va lasa sa treaca apa prin filtru la debit maxim timp de 15 minute, (pentru a se spala bine ceramica si a se elimina praful de carbune de pe granulele de carbune activ din interiorul elementului ceramic). Dupa cele 15 minute filtrul intra in regimul obisnuit de functionare- acum aveti apa  plata microbiologic pura la propriul robinet.

Descriere filtru M4 multistadic Fig. A


Demontare filtru M4 multistadic Fig. B

 

  3. Curatarea elementului ceramic al filtrului dupa utilizare

           Dupa un anumit timp de functionare, debitul apei filtrate scade datorita impuritatilor existente in apa de alimentare, impuritati care se depun pe suprafata elementului ceramic filtrant, fiind astfel necesara curatarea elementului. Pentru curatare se procedeaza astfel:

»      se desurubeaza filtrul cu ajutorul cheii de plastic si rezulta:
- corpul (capac cu element ceramic);
- paharul de plastic alb;

»      se ia corpul si se tine bine in palma elementul ceramic filtrant (la fel cum tineti in palma un telefon mobil si va uitati la taste si ecran);

»      sub jet permanent de apa (rece sau calda pana in 60 de grade celsius) se freaca usor suprafata ceramicii cu ajutorul unui burete curat pana se va indeparta murdaria (atentie: nu cu partea abraziva de la buretii de spalat vase deoarece deterioreaza in timp ceramica);

»      nu se folosesc nici un fel de substante de curatare;

»      filtrul se monteaza la loc astfel:
- corpul (capac cu element ceramic) se scufunda in paharul de plastic alb umplut cu apa, se insurubeaza cu mina dupa care se strange cu cheia pentru etanseizare;
- se insurubeaza racordul de alimentare la punctul de admisie marcat cu sageata spre interior (vezi Fig. A de mai sus).

Element parţial curăţat cu buretul sub jet de apă


  
(Daca doriti sa vedeti cum arata un element filtrant dupa aproape 2 luni de utilizare fara curatare, dati click <<aici>>. Filtrul a fost folosit pe reteaua publica de apa.
   Va recomandam sa curatati elementul la 2 - 3 saptamani, maxim o luna, sau mai des in functie de mizeriile din apa de alimentare si consumul de apa filtrata.


  
Pe data de 06 Iunie 2014, constantand dupa aproximativ 10 zile de la ultima spalare ca filtrul nu prea mai are debit, am decis sa-l desfacem ca sa-l curatam si supriza! Nu am mai gasit niciodata atat de multa mizerie pana acum, in pozele de la 2 luni pare curat fata de data asta... dati click <<aici>>. Atentie sunt poze de aproximativ 3MB ce va pot incetini viteza internetului.)


Nota:
In functie de calitatea apei ce trece prin filtru, se pot intalni doua situatii la curatarea elementului filtrant ceramic:

        atunci cand apa initiala de filtrat este foarte incarcata cu suspensii organice, anorganice si bacterii, pe suprafata elementului ceramic se va forma un strat subtire alunecos (o mazga) iar in pahar se va gasi o cantitate mare de suspensii plutitoare + depuneri de sedimente la baza paharului. In acest caz este suficient sa frecati usor elementul ceramic pe toate partile cu un burete aspru curat (nu cu partea abraziva de la buretii de spalat vase deoarece deterioreaza in timp ceramica) sub jet permanent de apa  si la final sa clatiti bine paharul filtrului pentru indepartarea depunerilor de pe fundul acestuia. Operatiunea de curatare nu dureaza mai mult de 2, max. 3 minute.
 
       
atunci cand apa initiala de filtrat este de o calitate mai buna, filtrul va functiona o durata mai mare de timp pana va fi necesara curatarea, in acest caz elementul ceramic nu va prezenta depuneri ca in cazul precedent,iar in pahar se vor putea observa de cele mai multe ori suspensii plutitoare minuscule. Adevarata cauza a scaderii debitului in acest caz sunt cu preponderenta microorganismele si suspensiile organice sau anorganice foarte fine de dimensiunea micronilor ce nu pot fi observate cu ochiul liber. Pentru curatare se va proceda la fel ca in primul caz insa va trebuii sa frecati mai energic elementul ceramic, eventual cu partea aspra a unui burete curat pentru vase de teflon sau cu partea aspra a unui burete ce nu zgarie sub jet permanent de apa calda (pana in 60 de grade celsius) si la final sa clatiti bine paharul filtrului pentru indepartarea depunerilor de pe fundul acestuia. Operatiunea de curatare nu dureaza mai mult de 2, max. 3 minute.
          Atentie: nu folositi partea abraziva de la buretii de spalat vase deoarece zgarie si deterioreaza in timp ceramica.

          Elementul ceramic , intretinut corect (atentie la curatare sa nu folositi materiale abrazive sau substante de curatare) poate fi folosit si zece ani! (primele prototipuri au depasit 10 ani de functionare) si veti fi protejati. Indiferent de debitul apei de filtrat, coloana ceramica retine 100% parazitii, peste 99,99% bacteriile si suspensiile mai mari de 0,2 microni.

          Dupa o perioada mai mare de timp, datorita murdariei din apa, se poate intampla sa se formeze depuneri pe garnitura dintre paharul de plastic alb si capacul albastru, ducand astfel la scaderea gradului de etanseitate, mai ales daca nu este strans bine filtrul cu ajutorul cheii de plastic. In acest caz: scoateti garnitura, curatati zona de depuneri, spalati bine garnitura si apoi montati-le la loc.

 

  4. Inlocuirea elementului filtrant ceramic

             Inlocuirea elementului filtrant ceramic se face foarte simplu procedand in felul urmator:
        - desfaceti filtrul ca la operatiunea de curatare;
        - fixati bine capacul albastru al filtrului cu elementul ceramic indreptat in sus, astfel in cat sa aveti acces lejer la baza din plastic (mufa) elementului filtrant ceramic;
        - apucati bine doar de mufa de plastic de la baza elementului filtrant ceramic si desurubati elementul vechi din soclul capacului. Indepartati elementul filtrant vechi si inlocuiti-l cu unul nou avand grija sa-l strangeti usor in soclul capacului.

         -la inlocuirea elementului filtrant ceramic, se va tine numai de partea de plastic a acestuia pentru a nu deteriora imbinarile dintre coloana ceramica si mufa din plastic.

 

  5. Recomandari

5.1.  La inceputul fiecarui proces de filtrare a apei lasati sa curga apa prin filtru cateva zeci de secunde pentru a se improspata apa de pe traseul si din interiorul filtrului.

5.2. La finalul fiecarui proces de curatare aruncati primul litru de apa filtrata.

5.3  Nu inlocuiti racordul filtrului M4 (acesta este un racord special realizat din polimer alimentar inert si rezistent la presiune) cu alte racorduri (ex.: racorduri cu impletitura metalica si cauciuc negru urat mirositor in mijloc), deoarece impregneaza in apa tot felul de substante chimice toxice si mirosuri.

5.4.   Pentru a va bucura de protectie pe tot spectrul de actiune al filtrului (nu numai bacterii, paraziti si suspensii de natura organica sau anorganica dar si substantele organice, metalele toxice si virusurile) va recomandam inlocuirea elementului ceramic dupa filtrarea a maxim 5.000 de litri de apa (aprox. 13,5 litri pe zi timp de un an).

5.5.  Daca locuiti in zone in care apa potabila contine cantitati mari de clor, sau alte substante organice, sau metale grele, tineti cont de faptul ca reducerea concentratiei acestora necesita timp, prin urmare reduceti debitul apei ce urmeaza a fi filtrata (peste 90% eficienta la substantele organice la un debit sub 10 litri pe ora). Un debit redus al apei de filtrat creste eficienta carbunelui activ de absortie a substantelor organice dizolvate in apa (hidrocarburile aromatice, hidrocarburile clorurate, pesticidele, clorul, etc.), precum si eficienta schimbatorilor de ioni pentru metalele grele (plumb, aluminiu, arseniu, cadmiu, cupru, etc.).
 

         Indiferent de debitul apei de filtrat, coloana ceramica retine 100% parazitii, peste 99,99% bacteriile si suspensiile mai mari de 0,2 microni.

 

  6. Foarte important de respectat

6.1.  Dupa ce ati curatat elementul ceramic, asigurati-va intotdeauna ca ati umplut paharul alb al filtrului cu apa.

6.2.  Inainte de racordarea filtrului la reteau de apa, asigurati-va ca racordul de alimentare este insurubat in sensul de intrare indicat pe capacul filtrului.

6.3.  Buretul utilizat in procesul de curatare al filtrului se va folosi doar pentru curatarile filtrului.

 

Va dorim succes in utilizarea acestui produs de exceptie!


 

Inapoi la meniu  
 

  

Stiati ca:

Organismul uman contine mai mult de 70% apa?
Aceasta scade pe masura ce inaintam in varsta?
Pentru a fi sanatosi aveti nevoie de minim 2 litri de apa pe zi?

 
Produse in cos

PureAquaFilter - Continutul cosului dumneavoastra de cumparaturi
 Cosul este gol.


 Valoare: 0 lei

 Modifica comanda
 Finalizeaza comanda
Atentionare

» In 14.03.2018 Direcția de Sănătate Publică: „Apa de la robinet nu este potabilă!“ - Zona afectata fiind o buna parte din Judetul Brasov

» In data 19.03.2016 protectia consumatorilor a gasit in supermarketurile din Bucuresti cinci tipuri de apa ce nu corespund microbiologic. Depasiri enorme ale parametrilor in unele cazuri

Referinte
(linkurile de mai jos duc catre pagina de cuprins unde veti gasi linkurile directe catre articolele respective)

» Purificarea apei la uzina ROSU (ApaNova) - Apa “moarta”, apa “vie”
» Cum a aparut filtrul profesional M4 multistadic (interviu din 2004 publicat in Formula-AS)

» Informatii osmoza inversa (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)

» Mineralele bune de baut & mitul TDS-metrului (consecintele consumului de apa cu continut redus de minerale)
» Studiu amplu in limba engleza aparut inca din 2004 al Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind riscurile grave ale consumului de apa demineralizata

» Apa alcalina si “ionizata”, informatii stiintifice (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)
» Dictionar de termeni si dispozitive pseudostintifice referitore la apa (pacaleli - inselaciuni), material scris de profesor emerit Stephen Lower (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)
» Omul care “cultiva” apa (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana)
» Care este secretul “murdar” al apei imbuteliate
» Cati nitrati se ascund sub eticheta apelor minerale (Evz)
» Apa plata imbuteliata, interzisa intr-un oras din Australia
» Ce reprezintă simbolurile de pe fundul ambalajelor de plastic?
» Harta punctelor de colectare / buletine de analize Apa Nova

Pentru sanatate

» Catina planta minune: info1, info2, info3, info4
» Vitamina C
» Afinele, mici dar mari campioane: info1, info2
» Plante dinamita pentru sanatate
» Paducelul planta inimii: info1, info2, info3, info4
» 10 combinatii de alimente, sinergia alimentara
» 5 plante care stimuleaza imunitatea
» Tratamente Naturiste - Cozac Plant

Utile

» Casa solara (1.Engleza, 2.tradus prin google in Romana); filmul de prezentare
» Mantuirea de dupa cumplita ratacire (credinţele contrare informaţiilor ştiinţifice corecte produc cei mai cumpliţi monştri)
» Cel mai bogat om din Babilon (cautati varianta in romana sau engleza si citit neaparat aceasta carte, veti descoperi printr-un limbaj simplu dar profund, secretele succesului)
 

©Copyrighted 20092018 - Merisnicencu Alexandru